NTENT="IR" />
کلارآباد دات کام |
بازخوانی مواضع علمای بصیر در فتنه 88؛
آیت الله ناصر مکارم شیرازی پس از شروع اغتشاشات فتنه گران در 26 خرداد 88، در اقدامی انقلابی که نشان از رصدگری به موقع ایشان در آن ایام دارد در بیانیه ای نوشت:
به گزارش مشرق، شاید بتوان گفت پنج سال پس از فتنه 88 زمان مناسبی است تا به بازخوانی مواضع علمایی بپردازیم که در آن برهه با شجاعت به میدان آمده و به افشای ماهیت فتنه گران پرداختند، لذا در چهارمین گزارش از این سلسه مطالب، گزیده ای مواضع فراموش نشدنی آیت الله مکارم شیرازی را در سال 88 مرور می کنیم. آیت الله ناصر مکارم شیرازی پس از شروع اغتشاشات فتنه گران در 26 خرداد 88، در اقدامی انقلابی که نشان از رصدگری به موقع ایشان در آن ایام دارد در بیانیه ای نوشت: «امیدوارم برگ زرین این پیروزی در آتش اختلافات نسوزد و همگی سعی کنیم با حفظ آرامش از طریق قانونی به تمام نگرانیها پایان دهیم و فراموش نکنیم که در اختلافات فراگیر هیچ برندهای وجود ندارد و همه مردم و کشور و نظام زیان میبینند... همه ملت عزیز ما یقین دارند که منافقان کوردل و فرصت طلب در آشفته بازار اختلافات فعال میشود و با تخریب اموال مردم و به آتش کشیدن آنها چهره ملت مهربان و صلح طلب و پاکدل ما را در جهان به زشتی رقم میزنند. سعی کنید صفوف خود را از آنها جدا سازید. برادران و خواهران عزیز! در اخبار خارجی آمده بود که حوادث تلخ اخیر کشور ما در صدر تمام اخبار جهان قرار گرفته است و مفهوم آن این است که دوستان ما که در منطقه و جهان بسیار زیادند احساس نگرانی میکنند و دشمنان ما هم که کم نیستند مراقب فرصتی هستند تا ضربههای خود را وارد سازند، شما فکر کنید در این شرایط چه وظیفهای داریم. رای دهندگان محترم! آنها که به اختلاف دامن میزنند از هرگروه باشند تنها راه را برای سیطره دشمنان صاف میکنند. مطمئن باشید اگر خدای نکرده کشور و انقلاب ما آسیب ببیند تمام منطقه آسیب خواهد دید و دچار دگرگونی خواهد شد و این مسئولیت ما را سنگینتر میکند. عزیزان! ما صدها هزار شهید و جانباز برای به ثمر رسیدن انقلاب دادهایم. مطمئن باشید امروز ارواح آنها و روح مقدس امام راحل بنیانگذار جمهوری اسلامی ناراحت است. خدا نیاورد روزی را که براثر غلبه احساسات بر عقلانیت، ارزش تمام آن خونها به خطر بیفتد. رای دهندگان محترم مخصوصا شما ای جوان عزیز! من به همه شما احترام میگذارم. بیایید از طریق مذاکره اختلافات را برطرف سازیم. همه به هم احترام بگذاریم، سخنان رکیک به یکدیگر نگوییم و اخوت اسلامی را زنده کنیم.»
همانطور که رهبر انقلاب گفتند اختلافات را از طریق قانون حل کنید ایشان به فاصله 10 روز از بیانیه قبلی خود در روزهای اولیه تیرماه سال 88 در زمان اوج گرفتن اغتشاشات، در بیانیه دیگری دعوت به حل مشکلات از طریق منطق و عقل و توجه به آینده کشور و نظام کردند:
«حوادث بسیار تلخی که در این ایام بعد از انتخابات پرشکوه دهم واقع شد و سوء استفادههایی که بعضی از ماجراجویان از اختلاف میان کاندیداهای محترم کردند موجب تاسف عمیق و اندوه شدید برای هر ایرانی وفادار به نظام و انقلاب بود و سبب نگرانی دوستان در منطقه و شادی دشمنان گردید.
به یقین تمام کسانی که در انتخابات شرکت کرده و رای دادهاند هدفشان سربلندی کشورشان بوده، بنابراین همگی از نظر انجام وظیفه دینی و ملی محترمند و همه پیروزند و غالب و مغلوبی در کار نیست. بر همه ما واجب است در این شرایط که دوستان و دشمنان ناظر اوضاع کشور ما هستند همگی آرامش را کاملا حفظ کنیم و اجازه برهم زدن نظم عمومی و تخریب اموال را به ماجراجویان ندهیم و همانگونه که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند مشکلات را از طریق قانون حل کنیم.»
آیت الله مکارم شیرازی در آن ایام بارها در سخنرانی ها و بیانات خویش همگان را دعوت به سعه صدر، حفظ آرامش و ایجاد همدلی در کشور، دوری از تنش و دامن زدن به اختلافات و حل آنان از طریق مذاکره نمودند که می توان به سخنرانی ایشان در صحن جامع رضوی در 27 مرداد، سخنرانی در حرم مطهر شاهچراغ (ع) در اول مهر و بیانات ایشان در درس خارج فقه خود در هشتم مهر 88 اشاره نمود.
ندادن فرصت ملاقات به یوسف صانعی
فارغ از این مواضع، در 23 شهریور 88 آیت الله نوری همدانی در واکنشی به شایعه سازی دیدار آیت الله مکارم شیرازی با آیت الله صانعی که به حمایت از فتنه گران پرداخته بود به خبرنگاران گفته اند: «نزدیکان آقای صانعی که برای گرفتن وقت ملاقات مراجعه کرده بودند، ادعا داشتند وی با آیتالله مکارم شیرازی نیز دیدار داشته است اما وقتی این مسئله را پیگیری کردیم، مشخص شد این ادعا صحت ندارد و آیتالله مکارم نیز وقت ملاقات نداده است.»
هرگونه مخالفت با ولایت فقیه سست کردن پایه های نظام است
آیت الله ناصر مکارم شیرازی هم چنین در بیاناتی روشنگرانه در 15 مهر سال 88 رهبری را رکن اصلی حکومت اسلامی دانسته و تاکید کردند: «هرگونه فرافکنی و مخالفت با ولایت فقیه و رهبری، سست کردن پایه های نظام است و باید ریشه چنین تفکرات و فعالیت هائی برچیده شود.»
اهانت به امام (ره)، اهانت به همه مردم ایران است
ایشان همچنین در 21 آذر 88 در آغاز در آغاز درس خارج خود در مسجد اعظم قم ضمن محکوم کردن هتک حرمت به ساحت مقدس بنیانگذار انقلاب اسلامی(ره) فرمودند: «هتک حرمت نسبت به ساحت مقدس امام راحل (قدس)، هتک و اهانت به تمام ارزشهای انقلاب، اهانت به خون شهدای انقلاب و شهدای جنگ تحمیلی و اهانت به تمام ملت ایران است.» وی با تاکید بر اینکه تمام وفاداران به انقلاب باید این جریان را محکوم کنند، خاطرنشان کرد: «اجازه ندهیم سدها یکی پس از دیگری شکسته شود و قداستها از بین برود و نسبت به انقلاب و نظام سستی و وهنی حاصل شود.»
آنها جدایی حکومت را از اسلام تبلیغ می کردند، امروز به مقام شامخ سالار شهیدان اهانت کردهاند/ همه این اقدام زشت را محکوم کنند
این مرجع تقلید در بیانیه ای پس از وقوع هتک حرمت ها در عاشورای 88 که عده ای از حامیان موسوی و کروبی سوت و کف زنان عاشورای حسینی را مورد هتک حرمت قرار دادند، خطاب به ملت شریف ایران اسلامی تاکید کردند:
«روز عاشورا در حالی که مردم کشور ما از کوچک و بزرگ، مرد و زن در آتش عشق حسینی میسوختند و نالههای عاشقانه سر میدادند و در هر کوی و برزن به سوگ نشسته بودند و با نظم و خلوص نیت مشغول عزاداری و نوحهسرایی بودند، گروهی از مغرضان به بعضی از خیابانهای تهران ریختند و قداست مراسم حسینی را که عامل وحدت صفوف همه ملت است شکستند، نخست به شعارهای سیاسی ساختارشکن پرداختند و سپس اقدام به تخریب اموال و آتشزدن آنها کردند.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «اطلاعات موثق و دقیقی به ما رسیده که آنها جدایی حکومت را از اسلام تبلیغ میکنند و حتی بعضا نسبت به مقام شامخ سالار شهیدان و عزادارانش اهانت کردهاند. انتظار ما این است که اولا تمام جناحهای سیاسی معتقد به نظام اسلامی این ساختارشکنی و هتک احترام را تقبیح و محکوم کنند و ثانیا بیش از این بر طبل اختلافات نکوبند، زیرا دشمن در کمین نشسته و سلاح خود را تیز کرده و پیوسته تهدید میکند و هر درگیری که رخ دهد فریاد شادی سر میدهند، آیا عقل اجازه میدهد که دشمن را شاد کنیم؟»
9 دی روح دیگری به انقلاب و کشور داد
آیت الله مکام شیرازی همچنین در خصوص حماسه 9 دی 1388 بیان داشتند : «حضور پرشور مردم در راهپیمایی روز 9 دی 1388، روح دیگری به انقلاب و کشور ما داد؛ راهپیمایی 9 دی، افزون بر جمعیت بسیار، از نظر کیفیت پرخروش بود و در مقابل همه زیان هایی که دیدیم تصور می کنم این حادثه برای ما منافع خوبی داشت.»
منبع: رجا [ پنج شنبه 93/10/11 ] [ 12:0 صبح ] [ م.ص ]
[ نظر ]
|
|